ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασάφεια και προς τα μέσα

18:59 - 30 Μαρ 2015
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Την δημιουργική ασάφεια - η οποία καθόλου δημιουργική δεν είναι - χρησιμοποιεί ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και μέσα στη χώρα, όχι μόνο στη διαπραγμάτευση με τους ξένους πιστωτες. Ο Βαρουφάκης, ή δεν γνωρίζει απολύτως κανένα νούμερο του προυπολογισμού ή δεν θέλει να πεί τίποτα διότι δεν ξέρει τι θα γίνει. Αυτό λένε βουλευτές της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την απάντηση του σε επερώτηση βουλευτού της ΝΔ.

«Ο προϋπολογισμός τρέχοντος έτους εκτελείται σύμφωνα με τον ψηφισμένο από τη Βουλή των Ελλήνων Προϋπολογισμό του 2015. Οι μηνιαίοι στόχοι ενδέχεται να αναθεωρηθούν βάσει του νέου στόχου που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους και ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

«Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup αναφέρει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα καθοριστεί αφού ληφθούν υπόψη οι οικονομικές συνθήκες του 2015», συμπληρώνει.

Όλα αυτά τα απολύτως ασαφή απήντησε με έγγραφο του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αυγενάκη σχετικά με το δημοσιονομικό κενό και την εκτέλεση του προυπολογισμού του 2015. 

Ο νοών...νοείτω

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.