ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλέξανε οι γραμμές κυβέρνησης- Βουλής για τους αντιεξουσιαστές…

18:04 - 01 Απρ 2015
Αλεξόπουλος Δημήτρης

Από Αλεξόπουλος Δημήτρης

Τρικυμία στο ποτήρι προκάλεσε η (ειρηνική είσοδος) ομάδας αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις φυλακές τύπου Γ΄ και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους κρατούμενους απεργούς πείνας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αποδοκίμασε έντονα τη στάση τους κάνοντας λόγο για «προκλητική και ακατανόητη ενέργεια» που εκδηλώθηκε άκαιρα, τη στιγμή, όπως παρατηρεί που η κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή σχετική ρύθμιση για την κατάργησή τους.
 
Πρόσθεσε δε, πως «σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε».
 
Ακολούθησε επιθετική ανακοίνωση της Προέδρου της Βουλής, με την οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού σπεύδει να υποβαθμίσει τη σημασία του γεγονότος υπογραμμίζοντας ότι δεν παραβιάστηκε η νομιμότητα και συνεπώς οι ακτιβιστές, ουδέν παράνομο έπραξαν,.
 
Παράλληλα, χαρακτηρίζει επαρκή τα μέτρα ασφαλείας του Κοινοβουλίου και  καταγγέλλει τα «έγκυρα» ΜΜΕ, ενώ σχολιάζει: «κάθε προσπάθεια δημιουργίας πανικού και αισθήματος ανασφάλειας αφενός ενεργεί ως προβοκάτσια και αφετέρου δυναμιτίζει καταστάσεις σε μία περίοδο κατά την οποία επίκειται η συζήτηση στη Βουλή της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και διακυβεύεται η ζωή κρατουμένων οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας».
 
Η κ. Κωνσταντοπούλου, επί της ουσίας έβγαλε απαλλακτικό πόρισμα για τους, κατά δήλωσή τους, αντιεξουσιαστές μια στάση με την οποία συντάχθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Και στο μεταξύ, την ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, περίμενε μάταια, ένα σήμα από τον πρωθυπουργό προκειμένου να επέμβει, όπως και έγινε εκ των υστέρων, η Αστυνομία και να προσαγάγει- 19 τον αριθμό- τους ειρηνικούς «εισβολείς»…
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.