ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νέα ήθη στην ενημέρωση…

Νέα ήθη στην ενημέρωση…

12:13 - 02 Απρ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, στηρίζεται μέχρι σήμερα σε έναν εκνευριστικά μονόπλευρο τρόπο που δε συνιστά σε καμία περίπτωση ενημέρωση. Στο εσωτερικό της χώρας, το Μαξίμου, θεωρεί ότι η δουλειά του αρχίζει και τελειώνει με την ηλεκτρονική διανομή των ημερήσιων Non Paper και με κάποιες επιλεκτικές επαφές σε πηγές της αρεσκείας του, αξιώνοντας μάλιστα, οι δημοσιογράφοι να είναι και ευχαριστημένοι γι΄ αυτό.

Κατά συνέπεια, η σοβαρή ή όχι πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών επαφίεται στον ξένο τύπο και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία αποδεικνύονται πολλές φορές, άριστα ενημερωμένα. Ποιος τους διοχετεύει την πληροφόρηση άραγε;

 

«Απαράδεκτο να ενημερώνονται οι πολίτες από ιστοσελίδες, δεν είναι δική μας επιλογή» δήλωσε με το γνώριμο στόμφο του το πρωί της Πέμπτης από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, αναφερθείς στη τελευταία «διαρροή» στους Financial Times της λίστας μεταρρυθμίσεων που έχει στείλει στο Eurogroup.

 

Ας δεχθούμε ότι η διαβεβαίωσή του είναι ειλικρινής. Για πόσους από τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση και ειδικά στο Μαξίμου θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά; Ή μήπως δεν γνωρίζει από πού εκπορεύονται τα σενάρια για τις προθέσεις της κυβέρνησης, που δημοσιεύονται κατά καιρούς, πρώτα στο εξωτερικό για να εκτελωνιστούν στη συνέχεια και στην αποσβολωμένη και ζαλισμένη κοινή γνώμη της χώρας;..

 

Και κάτι ακόμα: Για να στηρίξουν οι πολίτες μια κυβέρνηση σε ζωτικές εθνικές μάχες, θα πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για το σχέδιο. Εκτός, αν, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ προσπαθεί να το διαμορφώσει εν πτήσει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.