ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μ. Γλέζος: Εδώ και τώρα Συνθήκη Ειρήνης με τη Γερμανία

Μ. Γλέζος: Εδώ και τώρα Συνθήκη Ειρήνης με τη Γερμανία

20:50 - 16 Απρ 2015
Αλεξόπουλος Δημήτρης

Από Αλεξόπουλος Δημήτρης

«Φτάνουν πια οι υπεκφυγές. Συνθήκη Ειρήνης τώρα!» αναφέρει ο ευρωβουλευτής Μανόλης Γλέζος απαντώντας στα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε για τις γερμανικές οφειλές.

Ο κ. Γλέζος, χαρακτήρισε «εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε», και κάλεσε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά.

«Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους. Αυτό λέμε κι εμείς καιρό τώρα. Και, επιτέλους, αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας. Φτάνουν πια υπεκφυγές και η λασπολογία σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας», τόνισε.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, μάλιστα κάλεσε τον Β. Σόιμπλε , να παραστεί σε μία από τις ομιλίες του σε κάποια από τις πόλεις της Γερμανίας που θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες για να έρθει να τον αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των δύο χωρών δεν έχει υπογραφεί συνθήκη ειρήνης όπως έχει γίνει με άλλες χώρες καθώς κάτι τέτοιο θα έβαζε επί τάπητος το θέμα των οφειλών

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.