ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελπίδες για συμφωνία από Βαρουφάκη και Σόιμπλε

09:09 - 17 Απρ 2015
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Μικρό παράθυρο ελπίδας για συμφωνία, άφησαν χθές οι βαρουφάκης και Σόιμπλε μιλώντας στο αμερικανικό ινστιτούτο brookings για την ελληνική οικονομία.

Ο μεν Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε οτι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αναλάβει το πολιτικό κόστος μερικών μεταρρυθμίσεων, ο δε Γερμανός ομόλογος του είπε ότι η δόση μπορεί να εκταμιευτεί ακόμη και αν δεν ολοκληρωθεί το 100% των μεταρρυθμίσεων. 

Οι δηλώσεις αυτές αφήνουνε λπίδες για τον ενδεχόμενο "έντιμου συμβιβασμού" σε ένα από τα επόμενα Eurogroup.

Σημειώνεται πάντως οτι χθές η κομισσιόν, ανακοίνωσε οτι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ενώ η αμερικανική ηγεσία πιέζει και Ελλάδα και Ευρώπη να εγκαταλείψουν τις "κόκκινες γραμμές" και να βρούν λύση. 

Από όλες τς πλευρές έχει γίνει σαφές οτι το Grexit δεν αποτελεί επιλογή κανενός και ότι τα αποτελέσματα του στην παγκόσμια οικονομία είναι άγνωστα - πράγμα που σημαίνει οτι ο κίνδυνος ενδέχεται να είναι ανυπολόγιστος.

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί οτι θα βρεθεί λύση, ενώ ο Σόιμπλε δηλώνει οτι η Ελλάδα έχει περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουνίου για να αποδεχθεί τους όρους της Ευρώπης και να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας της.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 17 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.