ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το παρασκήνιο της συνάντησης Αλέξη- Γιώργου

Το παρασκήνιο της συνάντησης Αλέξη- Γιώργου

13:15 - 17 Απρ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Την περασμένη Δευτέρα, χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Με σχετική έκπληξη ο πρωθυπουργός, διαπίστωσε ότι στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, πάντα ευγενής, του τηλεφώνησε για τις τυπικές εορταστικές ευχές. Προφανώς η κουβέντα επεκτάθηκε, οπότε κάποια στιγμή, ο Αλέξης ξεχνώντας ότι τον έχει παραπέμψει σε Εξεταστική Επιτροπή, του λέει: «δεν έρχεσαι να τα πούμε κι από κοντά;». Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι συνεργάτες τους κι έτσι φτάσαμε στο χθεσινό δίωρο, παρακαλούμε, τετ-α- τετ.

Τι ειπώθηκε; Τα πάντα γύρω από τις διαπραγματεύσεις. Οι δύο άνδρες, παραμέρισαν όσα τους χωρίζουν- και για να είμαστε δίκαιοι, αυτός που παραμέρισε τα…περισσότερα ήταν ο Γιώργος…- και τα είπαν χωρίς διπλωματικές περικοκλάδες. Ο κ. Τσίπρας εξέθεσε πως έχει η (στριμόκωλη εδώ που τα λέμε) κατάσταση κι ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του, του μετέφερε την εικόνα που έχει από τις διεθνείς επαφές του, τις οποίες με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει. Έχει σημασία πάντως, ότι ο πρώην πρωθυπουργός, διαχωρίζοντας την στάση του από τους Α. Σαμαρά- Β. Βενιζέλο που ποντάρουν στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δικαιωθεί πολιτικά η αποδοκιμασμένη πολιτική τους, υπογράμμισε ότι η στήριξη της κυβέρνησης είναι πατριωτικό καθήκον. Ακούστηκε αυτό σαν μελωδία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον…

Παρεμπιπτόντως, ο Γιώργος συνεχίζει τις προσπάθειες για την επανασυσπείρωση του χώρου της Κεντροαριστεράς, με ίδρυση οργανώσεων, τομέων και ομάδων πρωτοβουλιών, στη βάση αρχών και αξιών, όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του και κυρίως, χωρίς εκείνους που κατά τους ίδιους υπηρέτησαν το σύστημα ή στηρίχθηκαν από αυτό (βλέπε Βενιζέλο…). Και βεβαίως στο πρόγραμμα είναι και η μετεγκατάσταση σε κάποιον πιο ευρύχωρο χώρο, καθώς η Πανεπιστημίου 57 κρίνεται μικρή για να στεγάσει το νέο φιλόδοξο εγχείρημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.