ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηνύματα υποχώρησης σε Τσίπρα από Ισπανία μέσω Σ. Θεοδωράκη

18:47 - 28 Απρ 2015
Στη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη που επισκέπτεται επίσημα την Ισπανία, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Χοσέ Λουΐς Θαπατέρο, δε μάσησε τα λόγια του. Όταν η κουβέντα ήρθε στο δημοψήφισμα που σκέπτεται να προκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας, αν κάτι «στραβώσει» στις διαπραγματεύσεις,  σχολίασε αιχμηρά και χωρίς περιστροφές : «Οι ουτοπίες είναι καλές για τους ποιητές όχι για τους πολιτικούς» και συνέστησε στον ηγέτη του «Ποταμιού», «είναι μονόδρομος η Ελλάδα να υπογράψει μια Συμφωνία».

Όπως υπενθύμισε «η πιο δυσάρεστη στιγμή για την Ελλάδα ήταν όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε την πρόθεση του να γίνει δημοψήφισμα. Το πιο ήπιο που του είπαν- όπως αποκάλυψε-  ήταν ότι τα δημοψηφίσματα δε λύνουν τα προβλήματα μιας χώρας και το πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και υπήρξαν στη συνέχεια πολύ επιθετικές συμπεριφορές από τους ομολόγους του», με πιο σκληρούς τους Ολλανδούς και τους Φιλανδούς, ενώ οι Γερμανοί προσπαθούσαν να κρατήσουν τις ισορροπίες!

Ανάλογο κλίμα μετά από λίγες ώρες συνάντησε ο Σ. Θεοδωράκης στη συνάντηση με τον Φελίπε Γκονζάλες επί 14 συναπτά έτη πρωθυπουργό της Ισπανίας κι έναν από τυος λίγους γνώστες των ευρωπαϊκών παρασκηνίων.  

Ο 73χρονος πλέον, αλλά, πάντα γοητευτικός Φελίπε, τόνισε στον Σταύρο ευθέως, ότι «όποιοι στην Ελλάδα λένε πως η χώρα θα μπορούσε να φύγει από το ευρώ και να έχει ανάπτυξη, λένε ψέματα. Η Ελλάδα θα αλβανοποιηθεί θα γυρίσει στην εποχή του Ενβέρ Χότζα και το νόμισμά της θα υποτιμηθεί κατά 200%. Η Ευρώπη μπορεί να πάθει ζημιά από την αποχώρηση της Ελλάδας αλλά η Ελλάδα θα καταστραφεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:59 - 28 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.