ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να προσέλθει ο μάρτυς Ζαν Κλώντ Βαντάμ Κύριο

12:18 - 20 Μαϊ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, συνοφρυώθηκαν με απορία χθες το βράδυ, ακούγοντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη την ώρα που διάβαζε τον κατάλογο μαρτύρων να αναγγέλλει ότι ενώπιον των αξιότιμων μελών της Επιτροπής πρόκειται να κληθούν και ο…Γιόζεφ Στρίγκλιτς, ο Ζαν Κλάουντ Τρίκετ, ο Ματίας Μους και ο Κλάους Μάους. 

«Ποιοι είναι αυτοί ρε παιδιά;» αναρωτήθηκε έκπληκτος κάποιος, την ώρα που πνιχτά γέλια ακούγονταν από τις άκρες της αίθουσας συνεδριάσεων, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω θα μεταδίδονται και από το κανάλι της Βουλής.   

Τελικά με σωτήρια παρέμβαση άλλων βουλευτών, πληροφορήθηκαν όλοι ότι στην πραγματικότητα θα κληθούν στην Επιτροπή: ο πρώην Πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ, ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και οι Γερμανοί τροϊκανοί  Κλάους Μαζούχ και  Ματίας Μόρς που συμπλήρωναν την «αγία τριάδα» με τον Πωλ Τόμσεν. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις προθέσεις της πλειοψηφίας ήταν να κληθεί και ο Ζαν Κλώντ Βαντάμ, ελέγχονται ως ανακριβείς… 

Για την ιστορία, η Παναγιώτα Κοζομπόλη γεννήθηκε στον Κάμπο Αβίας της Μεσσηνίας είναι δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της Βουλής, μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.