ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορίες φορολογικής τρέλας Κύριο

12:45 - 29 Μαϊ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Με τα ταμεία να στενάζουν από έλλειψη ρευστότητας, ακούγεται λογικό να μη θέλει ούτε να ακούσει τη συζήτηση για παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενων έχουν περιθώριο μέχρι τέλος Ιουνίου να περάσουν την πόρτα της Εφορίας.

Βεβαίως, όποιος προσδοκά να πάρει επιστροφή φόρου, στην περίπτωση που το δικαιούται, είναι ανίατα αιθεροβάμων! Όλα τα πιστωτικά εκκαθαριστικά, έχουν διακριτικά «παγώσει» και η εξόφλησή τους από το Δημόσιο θα καθυστερήσει μέχρι να ξεδιαλύνει η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις.

Η εικόνα που προκύπτει πάντως από τα πρώτα εκκαθαριστικά που έρχονται στο φως επιβεβαιώνει «τρελές» καταστάσεις η αντιμετώπιση των οποίων πολύ σύντομα θα υποχρεώσει την κυρία Βαλαβάνη να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ένας φοιτητής για παράδειγμα με αυτοκίνητο που έχει επιπλέον δηλώσει έστω και ένα ευρώ τόκο από τραπεζικό λογαριασμό που, ενδεχομένως, του έχουν ανοίξει οι δικοί του, μπλέκει άσχημα, καθώς πέφτει στις συμπληγάδες και του τεκμηρίου αυτοκινήτου, αλλά και του ελάχιστου τεκμηρίου των 3.000 ευρώ. Και επειδή ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, κινδυνεύει να χρεωθεί με φόρο πάνω από 2.000 ευρώ! Σας φαίνονται λογικά αυτά τα πράγματα;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.