ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρένα παραλίγο η Βουλή Κύριο

00:23 - 28 Ιουν 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Πανδαιμόνιο και πρωτοφανής οξύτητα επικράτησε στη Βουλή την στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα, απευθύνθηκε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκάλεσε συλλήβδην τους βουλευτές του «κομματικούς υπαλλήλους», λέγοντας «δε ζούσατε ποτέ από την εργασία σας και τα χέρια σας! Ζούσατε από τη μισθοδοσία του κόμματος»!

Η συνεδρίαση πήρε φωτιά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όρθιους και χειρονομώντας, εξαγριωμένοι να ζητούν από τον επικεφαλής του Ποταμιού να ανακαλέσει, την ώρα που κάποιοι φώναζαν ότι ο ίδιος ήταν ανέκαθεν κρατικοδίαιτος και ότι «τα έπαιρνε από τον Σημίτη» και «από τους διαπλεκόμενους». Προς στιγμήν μάλιστα απειλήθηκε επεισόδιο, όταν ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας μπροστά από τους βουλευτές του Ποταμιού, φάνηκε να ανοίγει διάλογο μαζί τους.

Εν μέσω γενικής οχλοβοής ο κ. Θεοδωράκης προχώρησε σε μερική ανασκευή, συμπληρώνοντας «έλεγα ότι πολλοί εδώ μέσα είσαστε κομματικοί υπάλληλοι», προκαλώντας νέα ένταση και ειρωνικά σχόλια, ενώ εκείνη την στιγμή, οι βουλευτές της ΝΔ τον χειροκροτούσαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμφανώς το διασκέδαζαν με την αλγεινή εικόνα του Κοινοβουλίου…

«Συνειδητή πρόκληση» καταλόγισε στον κ. Θεοδωράκη ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ο οποίος σημείωσε ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι έξω από κάθε αμφισβήτηση, ενώ παρεμβαίνοντας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε χειροκροτούμενη ότι «οι βουλευτές της Αριστεράς υπηρετούν αρχές και αξίες και όχι αφεντικά και νταβατζήδες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.