ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι πλέον σύντροφος της Ελλάδας στη δυστυχία

Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι πλέον σύντροφος της Ελλάδας στη δυστυχία Κύριο

19:09 - 04 Ιουλ 2015
Στον ανταγωνισμό των διεθνών σχέσεων, δεν υπάρχει τo δίκιο της Ελλάδας, όπως πιστεύουν αφελώς, στο επιτελείο του κ. Τσίπρα…

Η Ιταλία δεν είναι πλέον «σύντροφος στη δυστυχία» της Ελλάδας, όπως ήταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, και οι Ιταλοί «δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις» αυτής της κρίσης, δήλωσε σήμερα, σπεύδοντας (έντρομος, ίσως;) να λάβει τις αποστάσεις του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον», δήλωσε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5.

«Η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν το πρόβλημα. Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ισχυριζόμενος πως οι «μεταρρυθμίσεις» που εισηγήθηκε και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί «βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα».

Τις τελευταίες μέρες ο Ρέντσι έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης…

Τελευταία τροποποίηση στις 19:46 - 04 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.