ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια θέση «φωτιά» στο ΤΧΣ Κύριο

13:12 - 24 Ιουλ 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Τα «αίματα ανάβει» η παρουσία της Κερασίνας Ραυτοπούλου στη θέση-κλειδί του εκπροσώπου του ΥΠΟΙΚ στο ΤΧΣ.

Η κυρία Ραυτοπούλου πρώην στέλεχος της Αγροτικής είχε τοποθετηθεί στα μέσα Μαρτίου με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ και μάλιστα με θητεία που λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Γεωπόνος η ίδια, είναι μέλος της γραμματείας τμήματος Οικονομικής Πολιτικής και συντονίστρια του χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και στενή συνεργάτιδα του αντιπρόεδρου Γιάννη Δραγασάκη.
Ως γεωπόνος στη Διεύθυνση Φυτική Παραγωγής εργάστηκε μαζί με τον κ. Κώστα Χρήστου, Προϊστάμενο Τμήματος, επίσης γεωπόνος (μέλος του ΠΑΣΟΚ της ομάδας Παναγιωτακόπουλου-Λάμπρου), του οποίου ήταν στενή συνεργάτης.

Όταν ο κ. Χρήστου μετατέθηκε στη νέα Διεύθυνση Αγροτικής Πίστης ως Προϊστάμενος Τμήματος, τον ακολούθησε και η κα. Ραυτοπούλου στο Τμήμα Ειδικών Αδειοδοτήσεων, στο οποίο υπηρέτησε από το 1995 και έπειτα, όπου και συνυπέγραφε τις σχετικές εισηγήσεις των δανείων προς το Γενικό Συμβούλιο Πιστώσεων ως γεωπόνος.

Με το σκάνδαλο των «αμαρτωλών» δανείων της Αγροτικής Τράπεζας να είναι στο επίκεντρο των ημερών, από τα οποία το Δημόσιο φέρεται να έχει υποστεί ζημιά 5 δισ. Ευρώ πολλοί «βάζουν στο μάτι» την κα Ραυτοπούλου. Άλλωστε η θέση της είναι κομβική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.