ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ζητά διακαώς η Φώφη απ΄ τον Αλέξη Κύριο

16:05 - 24 Ιουλ 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Να καθαιρέσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη θέση της Προέδρου της Βουλής ζητεί από τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σε μακροσκελή επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα εξηγεί τους λόγους και στέκεται κυρίως σε συμπεριφορές της Προέδρου, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, συνιστούν «αντισυνταγματική υπέρβαση αρμοδιοτήτων, έμπρακτη αμετροέπεια, έλλειψη σεβασμού σε πρόσωπα και κόμματα και ουσιαστικό αντιπερισπασμό, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού και της χώρας».

Η κ. Γεννηματά διαμαρτύρεται επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζει «ενώπιον διεθνούς κοινού, πως οι ευρωπαϊκές και διεθνείς συμφωνίες της χώρας συνιστούν εκβιασμό και πραξικόπημα και πως η υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση κι εσείς προσωπικά, αποφασίζετε, όχι κυρίαρχα, με επίγνωση και συναίσθηση, αλλά τελούντες σε κατάσταση απειλής!».

«Δεν επιτρέπεται άλλο να σιωπούμε» προσθέτει…

«Η συναινετική μας στάση που εκφράστηκε στην εκλογή της Προέδρου της Βουλής δεν μπορεί να καταλήξει σε συνενοχή δια παραλείψεως σε μόνιμη βλάβη της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ζητεί δε από τον πρωθυπουργό να δώσει «προσωπικά, αμέσως λύση, με τον πλέον προσήκοντα τρόπο» και υπόσχεται, ότι «το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μια θεσμικά και ιστορικά υπεύθυνη επιλογή, που θα συμβάλει στην ομαλοποίηση του κοινοβουλευτικού αλλά και γενικότερα του δημοκρατικού μας βίου και θα επιτρέψει την επικέντρωση της προσοχής και την αφιέρωσή μας στα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι πολίτες».

Γ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 24 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.