ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ντροπή δεν είναι δουλειά! Κύριο

16:38 - 29 Ιουλ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Στην περίπτωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του υπουργείου Ανάπτυξης, συνοψίζεται αυθεντικά η ιδιαιτερότητα του ελληνικού τρόπου οργάνωσης των δημόσιων πραγμάτων.

Ένας οργανισμός, με αντικείμενο παγκοσμίως άγνωστο, με εξίσου άγνωστο αριθμό υπαλλήλων και με φήμη δυσανάλογα μικρή του πομπώδους τίτλου, που ζει σχεδόν λαθραία, κάτω από τη μύτη του κράτους. Δε πάει να ήρθαν δύο Μνημόνια; Και τι σαν κόπηκαν αιματηρά όλες οι εργασιακές κατακτήσεις στον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας; Οι άνθρωποι εκεί, όπως αποκάλυψε η εισαγγελική έρευνα, συνέχισαν να λαμβάνουν μέχρι σήμερα 15 μισθούς και «αστεία» επιδόματα, όπως το επίδομα κυλικείου.

Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση, το 2013, σύμφωνα με την οποία οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα. Όμως ουδέποτε έγινε κάτι. Για την ιστορία ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι φορέας που έχει αρμοδιότητα να κατοχυρώνει και εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια. Με το χέρι στην καρδιά, η μόνη τιμωρία που θα άξιζε σε ορισμένους τέτοιους χρυσοκάνθαρους είναι να τους στείλουν σε κάποια υπηρεσία όπου ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους, θα χρειαστεί να δουλέψουν!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.