ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζωή προς Αλέξη: Μάζεψε Μάρδα- Πανούση Κύριο

22:42 - 03 Αυγ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να ανακαλέσει στην τάξη τον αν. υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αλλά και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση ζητεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρώντας ότι καταφέρονται με προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της. 

Ταυτόχρονα με διακριτή ειρωνεία και χωρίς να αποφεύγει να δείξει την ενόχλησή της, αποκαλύπτει ότι πρωθυπουργός της ζήτησε να κλείσει η Βουλή από 3 έως 16 Αυγούστου «χάριν ανάπαυσης των μελών της Βουλής και της κυβέρνησης» ενώ τον καλεί να ορίσει βολική ημερομηνία προκειμένου να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής Αλήθεια για το Δημόσιο Χρέος.

Η πρόεδρος της Βουλής δημοσιοποίησε επιστολή που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα με ημερομηνία πρωτοκόλλου τη ν 31η Ιουλίου στην οποία καταγγέλλει ότι ο κ. Μάρδας «στο πλαίσιο σειράς προσβλητικών δηλώσεών του» που στρέφονται εναντίον της, «προέβη και σε δηλώσεις για το έργο αυτής της Επιτροπής που δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά».

Συνεχίζει αμέσως μετά με βολές κατά του κ. Πανούση, λέγοντας «το ίδιο φαινόμενο των ανοίκειων και πολλαπλώς προσβλητικών τοποθετήσεων εναντίον μου ως Προέδρου της Βουλής, αλλά εναντίον της συνταγματικά και εκ του Κανονισμού της Βουλής προβλεπομένης άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, παρατηρείται εδώ και μήνες από έτερο Αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησής σας, τον κ. Γιάννη Πανούση, η επιθετική επιμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες».

Και καταλήγει με ένα κρεσέντο διαμαρτυρίας, στο οποίο ζητά από τον πρωθυπουργό να παρέμβει προκειμένου το σήριαλ αυτό να τελειώσει. Γράφει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε σχέση με ζητήματα σεβασμού της διάκρισης των εξουσιών, αλλά και σεβασμού της προσωπικότητας των θεσμικών λειτουργών, θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε αυτό το ονειδιστικό για τη Δημοκρατία φαινόμενο να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης, με το παράδειγμά τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την Αντιπολίτευση και, συνολικά να θωρακίζεται ο δημόσιος λόγος από φαινόμενα εκτράχυνσης, εκφυλισμού ή και απροκάλυπτου κανιβαλισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.