ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το ψυχογράφημα Τσίπρα- Βαρουφάκη δια χειρός Πανούση

Το ψυχογράφημα Τσίπρα- Βαρουφάκη δια χειρός Πανούση Κύριο

14:35 - 03 Σεπ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Ως εγκληματολόγος, ο Γιάννης Πανούσης, έχει μια επιστημονική αρμοδιότητα, όσο να πεις για να κάνει το ψυχογράφημα, ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεται.

Οι κρίσεις του για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον Γιάννη Βαρουφάκη είναι αρκούντως διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες.

Κατά τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Τσίπρας, ως λαϊκό παιδί,  γοητεύτηκε από τον Βαρουφάκη. «Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένα παιδί λαϊκό, αυθόρμητο, με την πλάκα του, με το ταλέντο του και εμφανίστηκε ένας τύπος που άρχισε να του λέει για τον Γκαλμπρέϊθ, για τον Στίνγκλιτς, «κοίτα πώς είναι ο κόσμος», κοσμοπολίτικα… Εκεί νομίζω ότι γοητεύτηκε και έχασε τον έλεγχο. Πολλοί του έλεγαν ότι είναι λάθος η επιλογή», είπε χαρακτηριστικά. 

Βαρειά υπονοούμενα για τον Γιάννη

Ο Γ. Πανούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm, και αναφερθείς στον πρώην υπουργό Οικονομικών, είπε ότι «ήταν φανερό σε πολλούς ότι αυτός ο άνθρωπος έπαιζε διπλά παιχνίδια και έπαιζε για πάρτη του. Το πιστεύω ψυχολογικά, δεν έχω κάποια πληροφορία, αλλά γενικώς οι άνθρωποι που είναι τόσο νάρκισσοι, τόσο αλαζόνες, παντογνώστες και θέλουν όλος ο κόσμος να γυρίζει γύρω από αυτούς, είναι το κέντρο. Άρα, αφού είσαι το κέντρο, θα παίξεις παιχνίδι με άλλα κέντρα». 

Όσον αφορά στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Πανούσης είπε ότι «το κόμμα αυτό, έμπλεξε την πολιτική διακυβέρνηση με την ιδεολογία. Εκεί μέσα μπερδεύτηκε. Αν το δεις συνολικά ήταν αυτό το πήγαινε-έλα ανάμεσα σε ιδεολογίες, ιδεοληψίες, εξαγγελίες, πολιτικά προτάγματα, τσιτάτα κτλ και μια πραγματικότητα που λέει ότι πρέπει να κυβερνήσεις. Δεν σε φώναξαν για να κάνεις συζήτηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.