ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αγορά μας γιορτάζει

13:18 - 22 Δεκ 2006
Amalia

Από Amalia

Με μια επιπλέον δόση υπερφίαλης αυταρέσκειας, αρκετές σταγόνες αισιοδοξίας από την πηγή των χρηματιστηριακών κερδών μιας ολόκληρης τριετίας και με έναν ολόκληρο χείμαρρο αφασίας και ανυποψίαστης ασχετοσύνης για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο πλανήτη, η Αθήνα κάνει πάρτι.

Τα χρηματιστηριακά και τραπεζικά στελέχη περιποιούνται τους φίλους τους στα ακριβά trendy εστιατόρια, τα κυριλάτα μπαράκια, στα μπουζούκια με τους ακριβοθώρητους «καλλιτέχνες» ντυμένους στα μαύρα.

Όλοι πανηγυρίζουν ξοδεύοντας κάτι παραπάνω από τα κέρδη των τριών περασμένων χρηματιστηριακών ετών, έχοντας «πεποίθηση» ότι η αγορά μας πάει καλά, η οικονομία θα πάει ακόμη καλύτερα, οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με τους ίδιους εκπληκτικούς ρυθμούς υλοποίησης.

Γύρω μας ο πλανήτης αλλάζει.

Οι χώρες παίρνουν μέτρα για το Ασφαλιστικό τους, φροντίζουν για την πετρελαϊκή τους απεξάρτηση, την ανανέωση των γεωργικών καλλιεργειών, την αναδιάρθρωση της παραγωγικής τους ικανότητας.

Παραγωγικότητα Ανταγωνιστικότητα Επιβίωση είναι το σύνθημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Ελλάδα ωστόσο τραγουδά πως είναι "σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, είναι σε μια φάση τραγική", λικνίζοντας το παχύσαρκο κορμί της, χωρίς διάθεση προσαρμογής.

Καλές Γιορτές...

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.