ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η φοροδιαφυγή θέλει τον Γερμανό της

Η φοροδιαφυγή θέλει τον Γερμανό της Κύριο

15:29 - 26 Νοε 2015
Στους σταθμούς των τρένων, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, κορίτσια που υποστηρίζουν τη διαφημιστική καμπάνια της Φορολογικής Εισαγγελίας μοιράζουν στους επιβάτες ένα στυλό με το μήνυμα: «Προσοχή, ερχόμαστε και σπίτι σας». Αν αυτοκαταγγελθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι με κρυφές καταθέσεις, θα περισώσουν σημαντικό μέρος τους. Αν το διακινδυνεύσουν, κινδυνεύουν με κατάσχεση ακόμα και του συνόλου των καταθέσεών τους.

Η Γερμανία υιοθέτησε τη μέθοδο της αυτοκαταγγελίας, παρότι το 2010 είχε φτάσει ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνίας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των γερμανικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες. Την τελευταία στιγμή, όμως, η συμφωνία τινάχτηκε στον αέρα και η Γερμανία άλλαξε πορεία. Αγόρασε CD με κλεμμένα τραπεζικά δεδομένα ελβετικών τραπεζών και κάλεσε τους Γερμανούς να αυτοκαταγγελθούν.

Θυμίζουμε ότι η γνωστότερη περίπτωση είναι αυτή του πρώην μάνατζερ και ποδοσφαιρικού θρύλου της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες.

Ο πρώην άσος, ομολόγησε οικειοθελώς φοροδιαφυγή 27,2 εκατ. Ευρώ. Με συνοπτικές διαδικασίες, έπεσε στα μαλακά, με ποινή φυλάκισης μόλις 3,5 ετών λόγω καλής συμπεριφοράς και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έβαλε στα ταμεία τα λεφτά που του είχε κλέψει ο Χένες, κι ας ήταν προσωπικός φίλος της Άνγκελας Μέρκελ.

Με τη μέθοδο της αυτοκαταγγελίας, η Γερμανία συνεχίζει να εισπράττει λεφτά από φοροφυγάδες, με τον λογαριασμό να προσεγγίζει πλέον τα 5 δισ. ευρώ.

Γιατί να μην την εφαρμόσει και ο Τ. Αλεξιάδης που εξήγγειλε συστηματικούς ελέγχους… από Δευτέρα;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.