ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λεβέντικο» άνοιγμα Φλαμπουράρη Κύριο

12:06 - 01 Δεκ 2015
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Αργά και συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί το φλερτ με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη αναζητώντας ζωτικές εφεδρείες προκειμένου να ενισχυθεί η ευάριθμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, έδωσε συνέχεια στα σενάρια διεύρυνσης ανοίγοντας την πόρτα στον Βασίλη Λεβέντη.

Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού σημείωσε μεν πως «η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει», όμως την ίδια στιγμή, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και έκανε ειδική μνεία στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Συγκεκριμένα είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/Αν.Ελλ θα μπορούσε να αποδεχθεί 4 – 5 σημεία από τις προϋποθέσεις της Ένωσης Κεντρώων- «μπορεί να υπάρξει μία δυνατότητα συνεργασίας», αναγνώρισε.

Για τα υπόλοιπα κόμματα παραδέχθηκε πως το Συμβούλιο Αρχηγών έδειξε πως η συνεργασία δεν είναι εύκολη υπόθεση, ενώ για τη ΝΔ σχολίασε: «την αφήνω εκτός, γιατί είναι ένα εντελώς νεοφιλελεύθερο κόμμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.