ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

METPO, Λεωφορεία και Αεροδρόμια στο Χρηματιστήριο

14:27 - 29 Δεκ 2006
Amalia

Από Amalia

Ρηξικέλευθες προτάσεις δέχεται ο υπουργός Οικονομίας από τους επιτελείς του για το επόμενο κύμα των αποκρατικοποιήσεων που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Ενώ στο Υπουργείο Οικονομίας διαβεβαιώνουν ότι «αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν οι τράπεζες (δηλαδή Ταχ. Ταμ., Τρ. Αττικής, ΑΤΕ) και ο ΟΤΕ, εκπονούνται ήδη νέα σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο μετοχών από μεγάλες κρατικές εταιρείες όπως το ΜΕΤΡΟ, τα Λεωφορεία και τα Αεροδρόμια μαζί με το Καζίνο της Πάρνηθας τα οποία θα προσφέρουν όγκο και βάθος στην χρηματιστηριακή αγορά, εκτός βέβαια από την ανομολόγητη ικανοποίηση των ταμειακών αναγκών του αδηφάγου ελληνικού δημοσίου.

Για τα θέματα αυτά , πληροφορείται η στήλη, έχει ενημερωθεί ακόμη και ο Πρωθυπουργός ο οποίος θα πρέπει να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις και εντολές ιδιαίτερα προς στον Υπουργό Μεταφορών που θα χρειαστεί να συνεργαστεί στενά με τον Υπουργό Οικονομίας…

Μαθαίνουμε επίσης ότι τα σχέδια αυτά δεν είναι και τόσο μακρινού χρονικού ορίζοντα, ειδικά αν υπάρξει επιτάχυνση στις εκλογικές διαδικασίες όπως πολλοί πιστεύουν…

Υπάρχουν προβλήματα; Σίγουρα ναι.

Αξιόπιστες πηγές από το Υπουργείο Μεταφορών τονίζουν ότι για το θέμα της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο των μετοχών του Αεροδρομίου Ελευθ. Βενιζέλος ενδεχομένως να βρεθεί λύση παρά την περιπλοκότητα του μετοχικού σχήματος.

Όσον αφορά όμως Μετρό και Λεωφορεία, οι πηγές από το Υπουργείο Μεταφορών όταν ακούν τα σχέδια περι μετοχοποίησής τους, χαμογελούν πονηρά και δηλώνουν: «Σιγά μην βρουν επενδυτές να αγοράσουν τα ελλείμματά τους…».

Γι’ αυτό λένε οι ίδιες οι πηγές, το θέμα θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες όπως και η μετοχοποίηση των ΕΛΤΑ.

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.