ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηλιός: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει από νωρίς τη μνημονιακή προσαρμογή Κύριο

14:07 - 07 Φεβ 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Το προεκλογικό και…πικρά βιωμένο σύνθημα «Πρώτη Φορά Αριστερά», είναι ο τίτλος ενός άκρως ενδιαφέροντος βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πεδίο».

Καρπός συλλογικής προσπάθειας, στην οποία συμμετέχουν ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο, Στάμος Παπαστάμου, ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς, ο Αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας Γεράσιμος Προδρομίτης και ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας και πρώην προβεβλημένο στέλεχος του Σύριζα Γιάννης Μηλιός, επιχειρεί να φωτίσει το φαινόμενο αυτής της «αριστερής» διακυβέρνησης.

Έχει πρόδηλο ενδιαφέρον η κατάθεση του Γ. Μηλιού, ο οποίος τήρησε από νωρίς αποστάσεις και δίνει κρίσιμες πληροφορίες για τα interna corporis της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με γλαφυρό ύφος, ο άλλοτε επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος παρουσιάζει τον «φατριασμό» της ηγετικής ομάδας περί τον Α. Τσίπρα, ασκεί δριμεία κριτική στις επιλογές των Γ. Δραγασάκη και Γ. Βαρουφάκη και καταλήγει στο συμπέρασμα που όλοι πλέον γνωρίζουμε:

Ότι, δηλαδή, «η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το Γραφείο του Προέδρου, έχοντας ήδη η ίδια εξαρχής επιλέξει το δρόμο που οδηγούσε στον συμβιβασμό με το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο διακυβέρνησης και τις εγχώριες και διεθνείς δυνάμεις που το στηρίζουν, συνθηκολόγησε διότι εντός του πλαισίου αυτού δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος».

Απλό, αλλά το πληρώνουμε ακριβά…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.