ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιον απειλούν αλήθεια Τσίπρας- Δραγασάκης; Κύριο

20:35 - 07 Φεβ 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Δε χρειάστηκε να περιμένουμε παρά λίγες ώρες για να ερμηνεύσουμε σωστά τη δήλωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ότι η αξιολόγηση πρέπει να περιλάβει και την πολιτική παράμετρο στις διαπραγματεύσεις.

Το Μαξίμου, αφενός εκλιπαρεί την πλευρά των δανειστών να κάνει σκόντο, προκειμένου να πέσει στα μαλακά και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση κι αφετέρου με βαλκανική κουτοπονηριά, απειλεί με πρόωρες εκλογές και πολιτική αποσταθεροποίηση Βρυξέλλες και ΔΝΤ.

Ποιοι φοβούνται ωστόσο, πια με τα νιαουρίσματα της Αθήνας;


Ακόμα και ο πιο αφελής καταλαβαίνει ότι το θέμα που άνοιξε ο… υψιπετής «συγκυβερνήτης» Π. Καμμένος προειδοποιώντας με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αν οι δανειστές διατηρήσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τις πιέσεις τους, ήταν απολύτως συμφωνημένο με τον Α. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του Μαξίμου.

 

(σ.σ: «Αν χάσουμε την κοινωνική στήριξη, τον ξέρουμε τον δρόμο... Δεν θα χρειαστούμε κανέναν να μας πει το τι θα κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε "δεμένοι" στις καρέκλες μας»,συμπλήρωσε από κοντά στην Kontranews κι ο επιμελώς καλοπροαίρετος, υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. Κοινώς ζητάει και τα ρέστα…).

 

Απολύτως προβλέψιμα στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της απερίγραπτης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ, Γ. Δραγασάκης και, παρεμπιπτόντως βαρειά απογοήτευση για όσους ΔΕΝ τον ξέρανε, βγήκε να «μαζέψει» τον τραχανά των εντυπώσεων, επιβεβαιώνοντας όμως, με τον τρόπο του, ότι το παιχνίδι είναι στημένο.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,83» είπε μεν ότι «δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές», αλλά φρόντισε την ίδια στιγμή να επισημάνει ότι «η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε. Δεν μπορεί να ζητείται κάτι πέραν των συμφωνηθέντων».

Όταν δεν έχεις κάτι καλύτερο να «παίξεις» παίζεις με τις τύχες της χώρας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.