ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ποτάμι καταγγέλλει φωτογραφική διάταξη υπέρ της Μπαζιάνα Κύριο

11:46 - 13 Απρ 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα υποστηρίζει το Ποτάμι ότι περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έφτασε στη Βουλή με περιπετειώδη τρόπο, αφού, κατατέθηκε χθες το πρωί, αποσύρθηκε το μεσημέρι και επανακατατέθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Με δύο μηνύματα στο twitter, ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Μαυρωτάς, παρατήρησε ότι ακόμα και μετά από αυτό, «στο νομοσχέδιο εξακολουθεί να περιλαμβάνει στο άρθρο 33 η φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού, που αφορά στη μετάταξη δηλαδή μόνιμων εκπαιδευτικών με διδακτορικό ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό σε ΑΕΙ».

 

Υπενθυμίζεται ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού διδάσκει στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ως μέλος του έκτακτου διδακτικού προσωπικού.

 

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας

 

Δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού. «Η διάταξη ρυθμίζει με πάγιο τρόπο, άρα, εξ ορισμού μη φωτογραφικό, θέματα μετάταξης μόνιμων εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης σε ΑΕΙ» υποστηρίζει το υπουργείο και επισημαίνει πως η διάταξη «αφορά πολλούς εκπαιδευτικούς με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και η τυχόν μετάταξή τους στα ΑΕΙ, θα τίθεται στην αυστηρή και αντικειμενική κρίση των Ακαδημαϊκών Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων ευρείας αντιπροσωπευτικής σύνθεσης».

 

Από την νέα μορφή του νομοσχεδίου πάντως, αφαιρέθηκε διάταξη, που θεωρήθηκε ότι είχε «φωτογραφικό» χαρακτήρα για παλαιά υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη και αφορούσε σε υπόθεση οικονομικής διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.