ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια… Κύριο

19:00 - 17 Απρ 2016
labros katsaros

Από labros katsaros

Ενοχλήθηκε σφόδρα, ως φαίνεται η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα, σύζυγος Α. Τσίπρα, διότι έγινε αντικείμενο δημόσιας κριτικής, με αφορμή πρόσφατη διάταξη του υπουργείου Παιδείας, με την οποία αποκτά την δυνατότητα να μεταχθεί από την πρωτοβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού.

Και με συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα, επιχειρεί με θιγμένη αλλά αγέρωχη αξιοπρέπεια, να αποκαταστήσει τα πράγματα, επικαλούμενη την «προσωπική της διαδρομή», η οποία, ως συνήθως, είναι οι Άγιοι Τόποι- άγνωστοι σε κοινούς θνητούς- μιας ορισμένου τύπου «αριστεράς».

Θυμίζουμε ότι το θέμα προέκυψε από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά ο οποίος τίμησε τους υδάτινους στίβους και το εθνόσημο, ως αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ, όταν παρατήρησε ότι με φωτογραφική διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, δίνεται η δυνατότητα στην κυρία Μπαζιάνα να γίνει από Δασκάλα, ιδιότητα ουδόλως υποτιμητική βέβαια, μέλος, έστω ευρύτερο, της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα στον δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο» λέει η κυρία Μπαζιάνα, μιλώντας στην Real ενώ, εξομολογείται: «Παρακολουθώ με θλίψη και ενόχληση τόσο την καταγγελία όσο και τα σχόλια που προκαλεί. Όμως, το θέμα δεν με αφορά προσωπικά».

Δεν κρύβει μάλιστα, πως τη θυμώνει η κριτική που δέχεται για τη διάταξη του υπουργείου Παιδείας: «Η μέχρι τώρα διαδρομή μου δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλά για αδιαφάνεια (...)

Ό,τι έχω καταφέρει ως ερευνήτρια δεν έχει κανένα θολό σημείο, είναι φανερό και μπορεί να κριθεί. Και γι’ αυτό είμαι υπερήφανη», δηλώνει. Σημειώνει δε ότι «οι μαθητές και οι φοιτητές μου είναι για μένα οι πιο αυστηροί κριτές. Σε αυτούς λογοδοτώ, αυτών η γνώμη με ενδιαφέρει».

Προσθέτει, ακόμα τα εξής: «Σήμερα, επιλέγω συνειδητά να εργάζομαι στα πανεπιστημιακά εργαστήρια. Επιλέγω συνειδητά να διδάσκω σε ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο, με πενιχρή αμοιβή. Είναι τιμή μου να καταθέτω τις δυνάμεις μου στο ελληνικό δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω».

Όταν ο κ. Μαυρωτάς έφερε το θέμα στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης απάντησε ότι η διάταξη αφορά σε πάνω από 100 περιπτώσεις. Όμως με βάση τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο βουλευτής, «κολλάει γάντι» μόλις σε 9 (ολογράφως, εννέα) περιπτώσεις για τα δύο τελευταία έτη.

Χωρίς να λάβει απάντηση, ο ευγενής κατά γενική ομολογία βουλευτής, ρώτησε τον υπουργό:

«Γιατί περιορίζετε τη διάταξη μόνο στους εκπαιδευτικούς α’ θμιας και β’ θμιας εκπαίδευσης και δεν το επεκτείνετε σε όλους τους εκπαιδευτικούς αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων; Γιατί καταργείτε την 5ετία που απαιτούνταν για νέα μετάταξη;».  Ίσως, λέμε εμείς, να αποκτούσαν έτσι και άλλοι αξιόλογοι εκπαιδευτικοί την τιμή να υπηρετήσουν το δημόσιο σχολείο και Πανεπιστήμιο…

Απροσδόκητα, ανέλαβε να απαντήσει η Περιστέρα Μπαζιάνα, ρίχνοντας το γάντι: «Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας»!

Λες και δεν υπάρχουν ένα σωρό αφορμές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.