ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συμβαίνει με τις Πανελλαδικές; Κύριο

12:45 - 05 Μαϊ 2016
labros katsaros

Από labros katsaros

Εύλογη ανησυχία για την αξιοπιστία των φετεινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκαλεί η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» σύμφωνα με την οποία, στην τελική ευθεία της επίπονη διαδικασίας, «ξηλώθηκε» η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) καταστρατηγώντας τον όρο της μερικής ανανέωσης που ετηρείτο εδώ και δεκαετίες, ώστε η εμπειρία των παλιών να είναι το εχέγγυο για ομαλές εξετάσεις.

Στο δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και οι σύμβουλοί του «θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ολοκλήρωση της εξαιρετικά δύσκολης διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις οποίες θα συμμετάσχουν 103.402 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, με στόχο να τοποθετήσουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και ¨ημετέρους¨».

Ο λόγος; Επικαλούμενος δημοσιογραφικές πηγές ο συντάκτης, υπογραμμίζει ότι το κίνητρο της συμμετοχής στην ΚΕΕ, όπου το άγχος είναι πολλαπλάσιο της μικρής αποζημίωσης, είναι μεταξύ άλλων, «η εξουσία που προσδίδει μία τόσο κρίσιμη θέση, χωρίς να παραβλέπεται η θετική επιρροή που μπορεί να έχει μία τέτοια είδηση στην αγορά των ιδιαίτερων μαθημάτων».

Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει το δημοσίευμα, ενώ, με την επισήμανση ότι τα μέλη της Επιτροπής Εξετάσεων δεν είναι ισόβια, κύκλοι του υπουργείου κάνουν λόγο για «κιτρινισμό και φθηνή αντιπολίτευση».

Το υπουργείο, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι παραδοσιακά τα μέλη της ΚΕΕ επιλέγονται λίγο πριν τις εξετάσεις, με αμιγώς επιστημονικά και εκπαιδευτικά κριτήρια που εγγυώνται την συνέχεια και την ανανέωση στη σύνθεση της Επιτροπής, η οποία παραμένει μυστική.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.