ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν βγαίνουν στο εκλογικό ταμείο οι 200… Κύριο

15:54 - 23 Ιουν 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Το «ταμείο» των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα του νέου εκλογικού συστήματος και (πολύ…) δευτερευόντως για την Συνταγματική Αναθεώρηση θα γίνει αύριο μετά τις συναντήσεις με τους Β. Λεβέντη και Σ. Θεοδωράκη.

Ήδη όμως έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι 200 ψήφοι που θέλει ο πρωθυπουργός για να αλλάξει το σύστημα ώστε να εφαρμοστεί από τις αμέσως επόμενες εκλογές, δεν βγαίνουν με τίποτε.

 

Υπό τις συνθήκες αυτές, δεν είναι απίθανο το σενάριο να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του με τους Αν.Ελλ την απλή αναλογική στη Βουλή, με την προσδοκία ότι στις μεθεπόμενες εκλογές- και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει κρατήσει τον βασικό κορμό των δυνάμεών του- θα μπορεί να ξαναέλθει στα πράγματα μέσω κυβερνητικών συνεργασιών.

 

Κάποιοι στην πολιτική αγορά, το λένε από καιρό, ότι πρόκειται για το σενάριο της κυβερνητικής παρένθεσης, αυτή τη φορά παιγμένο από τα «αριστερά».

 

Περισσότερα θα μάθουμε το Σαββατοκύριακο που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομάδα των «53+» να σηκώνει «παντιέρα» υπέρ της απλής και άδολης αναλογικής, ως το μόνο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, που κάποτε είχε χαρακτήρα αξιακό για την Αριστερά.

 

Όταν ήταν, ή τουλάχιστον θεωρείτο Αριστερά…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.