ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν δεν μπορείς να φτιάξεις το κράτος, διάλυσέ το! Κύριο

16:20 - 27 Ιουλ 2016
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν λίγες μόλις μέρες προτού κλείσει για διακοπές μακράς διάρκειας η Βουλή, όπως καταγγέλλει το Ποτάμι.

Μεταξύ των ριπών των άσχετων τροπολογιών, που κατατέθηκαν σήμερα στο νομοσχέδιο για την παράνομη εμπορία καπνού, όπως σημειώνει ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Παναγιώτης Καρκατσούλης, περιλαμβάνεται και η ακόλουθη: «Τα όργανα της φορολογικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη στόχευση και επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο, καθώς και για την επιλογή των υποθέσεων που προτεραιοποιούνται προς έλεγχο, δεν υπέχουν πειθαρχική, αστική και ποινική ευθύνη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, για την παραγραφή των λοιπών υποθέσεων που δεν επιλέγονται και δεν προτεραιοποιούνται προς έλεγχο».

Αντί δηλαδή, η κυβέρνηση να λάβει τα προσήκοντα μέτρα για την οργάνωση της φορολογικής διοίκησης, αντί να ενισχύσει τα κλιμάκια ελέγχου, αντί να ζητήσει την περαιτέρω συνδρομή οργανισμών με εξειδικευμένη εμπειρία στην αποκάθαρση υποθέσεων φορολογικών ελέγχων, αντί να ενδυναμώσει την φορολογική δικαιοσύνη με την δημιουργία ad hoc σχηματισμών, απαλλάσσει τα όργανα της διοίκησης από κάθε ευθύνη! Να μπορούν, δηλαδή, οι ίδιοι ως εκτελεστικά όργανα να αποφασίζουν, εάν θα επιλέγουν και ποια υπόθεση προς έλεγχο- και λογαριασμό να μην δίνουν!

Πρωτοφανή πράγματα! Σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Καρκατσούλης. Και προσθέτει: «Υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο να επιλέγονται, κατά πως το όργανο ελέγχου κρίνει. Το εάν, πότε και ποιός θα πράξει τα νόμιμα θα κρίνεται από το εκάστοτε διοικητικό όργανο. Κατάλυση του κράτους δικαίου και της χρηστής διοίκησης τώρα! Αυτό επιλέγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στην πορεία προς τη νέα μεταπολίτευση η κατεδάφιση του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης είναι, προφανώς, το πρώτο βήμα!».

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τι λέει το Οικονομικό επιτελείο επ΄ αυτών...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.