ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κόκκινα και «κόκκινα» δάνεια

Κόκκινα και «κόκκινα» δάνεια Κύριο

13:16 - 09 Αυγ 2016
Αγωνία υπάρχει για την πορεία των «κόκκινων» δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι μπαίνουν, σχεδόν, όλοι οι δανειολήπτες σε ένα τσουβάλι. Οι μισθωτοί με ένα δάνειο για πρώτη κατοικία ή επαγγελματικό που είδαν ξαφνικά το μισθό τους να μειώνεται σημαντικά ή και να χάνουν τη δουλειά τους και οι αυτοαπασχολούμενοι με το συρρικνωμένο τζίρο δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται, όπως οι μεγαλοκαρχαρίες με το χλιδάτο lifestyle, τα φωτογραφικά φλας και την έντονη κοσμική ζωή και τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Ενδεικτικό είναι αυτό που αναφέρουν παράγοντες της αγοράς για τον μέχρι πρότινος γκουρού των ασφαλίσεων Γιώργο Κούμπα το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται σε αρκετές λίστες και ελέγχεται και για αιφνίδιο πλουτισμό, ενώ έχει «κόκκινα» δάνεια άνω των €100 εκατ. Την εποχή των παχιών αγελάδων η στρατηγική ανάπτυξης του εν λόγω επιχειρηματία, σύμφωνα με την αγορά, ήταν περισσότερο στραμμένη σε κερδοσκοπικές αγοραπωλησίες μετοχών στο Χρηματιστήριο παρά σε παραγωγικές επενδύσεις και συμμετοχές, ενώ ο υπερδανεισμός αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα.

 

Υπερχρεωμένος, όπως είναι, φαίνεται να παίρνει ανάσες από την ανάθεση έργων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως κατασκευαστικών της ΔΕΗ στη βόρειο Ελλάδα, ενώ ακούγεται ότι θα πάρει και αναθέσεις από την μεγαλύτερη εγχώρια ασφαλιστική.

 

Δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν. Τα γνωστά υποζύγια κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να δίνεται το «φιλί της ζωής» σε επιχειρηματίες μέσω δημοσίων αναθέσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.