ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Alpha πήρε το όπλο του και με δημοσκόπηση "χαστούκι" στην κυβέρνηση

Ο Alpha πήρε το όπλο του και με δημοσκόπηση "χαστούκι" στην κυβέρνηση Κύριο

20:05 - 21 Σεπ 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha εμφανίζει έντονη δυσαρέσκεια από την πλειοψηφία των πολιτών, σχετικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε τελικά ο διαγωνισμός για τις άδειες των καναλιών.

Μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την οικογένεια Καλογρίτσα, ο Alpha συνεχίζει να... πυροβολεί την κυβέρνηση, με τη δημοσκόπηση της Marc να αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ηχηρό "χαστούκι" για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς φυσικά και τον Νίκο Παππά.

 

Εκτός, όμως, από το θέμα των αδειών καταγράφεται και μία γενικότερη απογοήτευση των πολιτών για τις επιλογές της κυβέρνησης.

 

Οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης και το 83,8% αποδοκιμάζει τις επιλογές της.

 

Όσο για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ οκτώ στους δέκα από όσους απάντησαν αποδοκιμάζουν το "μαύρο".

 

Το 74,6% μάλιστα βλέπει σκοπιμότητες πίσω από την διαδικασία αδειοδότησης.

 

Όσον αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το 72% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν ικανοποιήθηκε, έναντι 51% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόλις το 13,2% ικανοποιήθηκε με όσα άκουσε από τον κύριο Τσίπρα, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρόεδρο της ΝΔ να ανέρχεται στο 31,8%.

 

Ο κύριος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προηγούνται και στην ερώτηση "ποιος έχει καλύτερο κυβερνητικό σχέδιο" με 33,7% έναντι του κυρίου Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με 15,2%. Το 45,9% απαντά "κανένας".

Τελευταία τροποποίηση στις 20:06 - 21 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.