ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεγράφημα χωρίς... αποστολέα Κύριο

12:42 - 24 Σεπ 2016
labros katsaros

Από labros katsaros

Ουδένα, πολιτικό, δημοσιογράφο, συνδικαλιστή της ενημέρωσης, δεν φαίνεται να ενοχλεί ότι, μέσω του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων της χώρας, δημοσιεύθηκε ένα «τηλεγράφημα» με παραλήπτη τους συνδρομητές του «Πρακτορείου» (που το αναπαρήγαγαν αβίαστα) και το φιλοθέαμον κοινό της ενδοχώρας, το οποίο, όμως, δεν είχε...αποστολέα.

Το ερώτημα που απασχολεί τους νοήμονες και τους ενασχολούμενους με τα πράγματα της ενημέρωσης στην χώρα, είναι ποιoς ήταν ο συντάκτης αυτού του τηλεγραφήματος από την... Νέα Υόρκη που, χωρίς υπογραφή, χωρίς αναφορά στην προέλευση και –όπως αποδείχθηκε- χωρίς διασταύρωση των πληροφοριών που ανέφερε, φιλοξενήθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέροντας ότι ο «πολυπράγμων» υπουργός Επικρατείας, έπεσε θύμα παρακολούθησης δημοσιογράφων-ανταποκριτών που φορούσαν ...περούκες.

Από τις δηλώσεις των εμπλεκομένων με την υπόθεση δημοσιογράφων-ανταποκριτών, φαίνεται ότι δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα σ’ αυτού του είδους την... ανορθόδοξη παρακολούθηση, πλην μιας φωτογραφίας (που όμως δεν δημοσιεύτηκε) του κυρίου Παππά, να φυγαδεύεται από αυτοκίνητο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, μαζί με κάποια ...κυρία που έκανε τζόκινγκ στο Σέντραλ Πάρκ!

Η εντύπωση, που εντέχνως είχε αφήσει να αιωρείται ο πρόεδρος του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλος, ότι το τηλεγράφημα είχε σταλεί από τον απεσταλμένο του στην Νέα Υόρκη, για τη δημοσιογραφική κάλυψη των πρωθυπουργικών δραστηριοτήτων, κατέρρευσε σήμερα, μετά την δημόσια διαβεβαίωση του εν λόγω απεσταλμένου του ΑΠΕ Γιώργου Μηλιώνη, ότι δεν έστειλε αυτός το επίμαχο τηλεγράφημα.

Ποιός λοιπόν ήταν ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος που μπήκε «φάτσα-κάρτα» στο ΑΠΕ, επιχειρώντας να πείσει το εγχώριο πόπολο, ότι ο υπουργός Επικρατείας, κατά την διάρκεια του δεκαήμερου τουριστικού ταξιδιού του στις ΗΠΑ, καταδιώκονταν από... περουκοφόρους?

Ποιά η σκοπιμότητα της δημοσίευσης της εν λόγω «είδησης», που ενισχύθηκε και από μετέπειτα δηλώσεις του εμπλεκόμενου υπουργού;

Και υπάρχει κι’ ένα θέμα τήρησης της λεγόμενης και «δημοσιογραφικής δεοντολογίας»

Όταν το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύει τέτοιες ευφάνταστες και γεμάτες σκοπιμότητα ειδήσεις, που στόχο έχουν την εξαπάτηση της κοινής γνώμης, οι άλλοι, οι «διαπλεκόμενοι» τι πρέπει να κάνουν?

Και εν πάσει περιπτώσει, το τι είδους ενημέρωση χαλκεύεται και προωθείται, από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κανέναν δεν ενδιαφέρει;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.