ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δούρου στο Στρασβούργο: Μίλησε για τις γυναίκες και ζήτησε... κίνητρα

Δούρου στο Στρασβούργο: Μίλησε για τις γυναίκες και ζήτησε... κίνητρα Κύριο

19:45 - 20 Οκτ 2016
Την θέσπιση «κινήτρων», για την διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών, στην πολιτική και την εκπροσώπηση τους σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο ζήτησε, σήμερα το απόγευμα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της ομιλιας της , στην 31η κοινοβουλευτική συνέλευση του Κονγκρέσου Δήμων και Περιφερειών του ΣτΕ, που έγινε στο Στρασβούργο.

Mίλησε για την έννοια της ποσόστωσης, η οποία πολλές φορές γίνεται αντιληπτή ως μέτρο κατά των ανδρών κι όχι ως μέτρο υπέρ της συμμετοχής των γυναικών και υπερθεμάτισε της έκθεσης της εισηγητού σχετικά με την παρότρυνση προς τις χώρες μέλη να εφαρμόσουν ποσοστώσεις με σαφείς κανόνες.

 

Kατέληξε θέτοντας το ερώτημα: «Αφού η ποσόστωση αποτελεί απαραβίαστη και κυρίαρχη επιλογή των κυβερνήσεων, πώς το Κογκρέσο μπορεί να δώσει τα κίνητρα σε χώρες που φαίνεται να έχουν κλειστά τ’αυτιά τους;».

 

Είχε προηγηθεί συζήτηση για την Τουρκία και την κατάσταση στις περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, και της μεγάλης κλίμακας συλλήψεων, φυλακίσεων ή εκδίωξης τοπικών αρχόντων που ακολούθησε, αλλά σ’ αυτή την συζήτηση η περιφερειάρχης Αττικής δεν συμμετείχε.

 

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.