ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «ταξίδι» της Νίνας Κασιμάτη από τον ΓΑΠ στον Φιντέλ Κύριο

09:30 - 02 Δεκ 2016
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Το ταξίδι στην Κούβα… Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας, ή βιβλίου. Ή απλώς ένα ωραίο ταξίδι. σίγουρα κάτι τέτοιο ήταν για την βουλευτή β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία συνόδευσε τον Αλ. Τσίπρα σε αυτό το μακρινό προσκύμα στην μνήμη του Φιντέλ.

Η ομιλία-σχολική έκθεση του Πρωθυπουργού όμως στην Πλατεία της Επανάστασης, έπεσε σαν βαριά σκιά στα σχέδιά της και δεν έδωσε την ευκαιρια στην κ. Κασιμάτη να εκφραστεί δημοσίως, να απευθυνθεί στον λαό της Κούβας. Ετσι, αρρκέστηκε να απευθυνθεί στον λαό της Ελλάδας, με μία δήλωση την οποία το γραφείο της μας ενημέρωσε ότι εξέδωσε «από την Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα».

Στην δήλωση που κανείς δεν άκουσε, γιατί δεν εκφωνήθηκε - και η οποία ήταν αρκετά μακροσκελής, η βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο ηγέτης και ο εμπνευστής ενός μαχόμενου, αγωνιζόμενου λαού (sic), που δικαιούται να είναι εθνικά υπερήφανος. Λάτρης της ελληνικής παιδείας, δικηγόρος των φτωχών, ανίκητος επαναστάτης… μπλα μπλα μπλα….». 

Είναι η ιδια που λίγα χρόνια πριν, όσο ήταν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ και πάσχιζε να εκλεγεί βουλευτής έλεγε: «Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης που με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στον τόπο των κοινωνικών του συμμαχιών, των προοδευτικών του συνεργασιών και των γνήσιων σοσιαλιστικών του στόχων».

Την απογοήτευσε ο Γιώργος, αλλά κάπως έτσι βρέθηκε στην Αβάνα…

Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 02 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.