ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Ντάισελμπλουμ οδεύει στο χοιροτροφείο!

Ο Ντάισελμπλουμ οδεύει στο χοιροτροφείο! Κύριο

12:55 - 05 Ιαν 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Το πρόωρο τέλος της θητείας του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup προεξοφλούν πολλά διεθνή ΜΜΕ, ενόψει των ολλανδικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 15 Μαρτίου.

Ο τρέχων κυβερνητικός συνασπισμός του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και του Εργατικού Κόμματος στο οποίο ανήκει ο Ντάισελμπλουμ θεωρείται απίθανο να παραμείνει στην εξουσία κι έτσι ο νυν υπουργός Οικονομικών θα πρέπει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να αποχωρήσει και από τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

 

Η νέα ολλανδική κυβέρνηση που θα προκύψει, θεωρείται απίθανο να τον στηρίξει και η μόνη ελπίδα του Ντάισελμπλουμ είναι πια ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να τον... σώσει.

 

Η κατάσταση, όμως, δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμη κι έτσι ο Σόιμπλε για να διατηρήσει τις ισορροπίες εντός του Eurogroup σκέφτεται ήδη να προωθήσει τον έτερο εκλεκτό του. Τον Σλοβάκο, Πίτερ Κάζιμιρ.

 

Και κάπως έτσι, φαίνεται πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σύντομα θα πάρει το δρόμο για το χοιροτροφείο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο βιογραφικό του δηλώνει "χοιροτρόφος μερικής απασχόλησης".

 

Σ.Π.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 05 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.