ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγώνει το Κυπριακό, καίει η πατάτα των 8 αξιωματικών Κύριο

09:16 - 11 Ιαν 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα παγώσουν επισήμως τις επόμενες ώρες, όμως μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα. Ενα από αυτά είναι και το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατέφυγαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο. Στον Αρειο Πάγο εκδικάζονται τα αιτήματα από την Τρίτη, η διαδικασία συνεχίζεται την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με νομικούς, η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση, καθώς οι σημερινές συνθήκες στην Τουρκία δεν εγγυώνται ούτε μία δίκαιη δίκη, ούτε καν την στοιχειώδη ασφάλεια των εκζητουμένων. Όπως λένε καλά  πληροφορημένες πηγές ο Τσίπρας (που το φθινόπωρο χαρακτήριζε «ανεπιθύμητους» τους «8»), δηλώνει βέβαιος ότι το πρόβλημα θα του το λύσουν οι δικαστές: ότι δηλαδή θα εκδώσουν τους ικέτες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μιλάει σαν το θέμα να έχει ήδη λήξει και σαν το μοναδικό του δυνάμει πρόβλημα να είναι η στάση  της κυβέρνησης (μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης), μετά την όποια απόφαση του ΑΠ. "Γίνεται μετά εμείς να πούμε ότι ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να τους εκδώσει, εμείς δεν τους δίνουμε; Ε, όχι, δε γίνεται, θα γίνει έξαλλος ο Ερντογάν!”, φέρεται να έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.