ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ιδού το «λίπος στο Δημόσιο» Κύριο

11:14 - 11 Ιαν 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε τι εννοεί όταν υποστηρίζει ότι υπάρχει κάμποσο «λίπος στο Δημόσιο» χωρίς να διστάσει να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα, δείχνοντας κυρίως στην πλευρά των συμβασιούχων που προσλαμβάνονται αθρόα από την σημερινή συγκυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι θα επανεξετάσει όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, προειδοποιώντας πως «εάν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν», ενώ επανέλαβε την δέσμευση ότι δεν σκοπεύει να κάνει απολύσεις.

Ιδού οι σχετικές αναφορές:

«Για τη δήλωσή μου ότι υπάρχει λίπος θα σας δώσω δύο παραδείγματα. Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού για τους φορείς του υπ. Μεταφορών έχουν ξεφύγει κατά 500 εκατομμύρια. Η κυβέρνηση σήμερα, εξακολουθεί και προσλαμβάνει σωρηδόν κόσμο.

Όταν σήμερα μονιμοποιούν κόσμο, προσθέτουν στο Δημόσιο ένα περιττό βάρος. Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε. Αλλά εάν κάποιος συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο – και έχουμε περιπτώσεις που θα τις αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες – εκεί θα είμαι πολύ προσεκτικός.

Παράνομες μονιμοποιήσεις εμείς δεν θα κάνουμε. Θα επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ και αν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν. Αυτό δεν ισχύει για τις προσλήψεις π.χ. στο χώρο της Υγείας. Εξακολουθούμε να προσλαμβάνουμε απίθανες ειδικότητες, ανθρώπων με υποχρεωτική εκπαίδευση και όχι π.χ. νοσηλευτές. Αυτά θα τα αλλάξουμε.

Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σήμερα σε κάποιον δήμαρχο να κάνει προσφυγή για υπάλληλό του εφόσον δεν έχει τελεσιδικήσει δικαστική απόφαση, προκειμένου να κρατήσει ανοικτές τις προσλήψεις από την πίσω πόρτα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.