ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέρει κάτι παραπάνω ο Σόιμπλε; Κύριο

16:03 - 16 Ιαν 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Κάτι ήξερε ο Σόιμπλε όταν από το πουθενά άφησε να εννοηθεί πως η Ευρώπη μπορεί και χωρίς ΔΝΤ. Από τη στιγμή που ΔΝΤ εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις ΗΠΑ , ο Σόιμπλε έσπευσε να καλύψει τα νώτα του έχοντας κατά νου πως ο Τραμπ είναι κάτι σαν ασύμμετρη απειλή.

Επιβεβαιώθηκε δύο μέρες μετά αφού χθες ο νεοεκλεγείς αμερικανός Πρόεδρος που αναλαμβάνει σε λίγες μέρες καθήκοντα, με τις τελευταίες του δηλώσεις επιβεβαιώνει την στροφή των ΗΠΑ όχι μόνο στον προστατευτισμό αλλά και προς αντιευρωπαϊσμό.

Ο Τραμπ δήλωσε ευθαρσώς πως η Μεγάλη Βρετανία πάει καλύτερα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης , πως η Μέρκελ φέρνει βαριά ευθύνη για το ότι η Ευρώπη κατακλύστηκε από πρόσφυγες και πως οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια στο Μεξικό, προσβλέποντας στην αμερικανική αγορά.. να περιμένουν δασμούς ως και 35%.

Από τη στιγμή δε που θεωρεί το ΝΑΤΟ απαρχαιωμένο, τίποτα δεν τον κρατάει να παρέμβει ως ταύρος εν υαλοπωλείω και στο ΔΝΤ ζητώντας να μην ανακατεύεται σε Ευρωπαϊκά θέματα, δηλαδή με την Ελληνική κρίση.

Το αν ο Σόιμπλε βγει προφητικός θα το μάθουμε στις 8 Φεβρουαρίου όταν θα συνεδριάσει το ΔΝΤ

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 16 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.