ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί ανησυχεί ο Γιώργος Αμυράς; Κύριο

14:51 - 20 Φεβ 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Σε έξι μήνες από σήμερα, τον Αύγουστο του 2017, η εταιρεία Siemens αποδεσμεύεται, σύμφωνα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με το Ελληνικό Δημόσιο, από την υλοποίηση των υποχρεώσεών της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητώντας να μάθει, εάν η εταιρεία Siemens έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες όπως τις συνοψίζει, είναι:

 

*Πληρωμή 80 εκατ. € για εισπρακτέες απαιτήσεις του Ελληνικού δημοσίου

 

*Καταβολή 90 εκατ. €, σε βάθος 5ετίας, για ερευνητικά προγράμματα.

 

*Επένδυση ύψους 100 εκατ. € εντός Ελλάδος ως διασφάλιση της παρουσίας της στη χώρα, διατηρώντας τουλάχιστον 600 θέσεις εργασίας.

 

*Εξέταση της προοπτικής να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα, έργο αξίας 60 εκατ. €, που θα οδηγήσει στην απασχόληση 700 εργαζομένων.

 

Τέλος ο κ. Αμυράς ζητά να πληροφορηθεί για ποιο λόγο αντικαταστάθηκαν τα μέλη της Εποπτικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών που έργο έχει να παρακολουθεί εάν η Siemens υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι υπόλογη εταιρεία κατέστη η Siemens Spa Ιταλίας αντί της Siemens AG Μονάχου.

 

Υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά; Κι όχι για τίποτε άλλο, αλλά, επειδή το σκάνδαλο της Siemens βρίσκεται στην προμετωπίδα της πρωθυπουργικής ρητορικής…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.