ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός και της «συμμαχίας του Νότου» η Ελλάδα; Κύριο

15:21 - 21 Φεβ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μήνυμα του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, σε επιλεγμένους αποδέκτες, πληροφορεί το ευρωπαϊκό κοινό ότι, μεθαύριο θα παραυρεθεί στην Σύνοδο Κορυφής των Κεφαλαιαγορών στο Παρίσι και ότι, μ’ αυτή την ευκαιρία, θα συμμετασχει σε «στρογγυλό τραπέζι» με θέμα: «Η ανάπτυξη και η σταθερότητα στην Ευρώπη μετά το Brexit».

Σ’ αυτό το «τραπέζι», μας πληροφορεί ο Μισέλ Σαπέν, θα αναλυθούν οι συνέπειες του Brexit, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και της σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη ζώνη του ευρώ.

 

Μόνο που παρεμβάσεις σ’ αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, για το μέλλον της ευρωζώνης μετά το Brexit, θα πραγματοποιήσουν ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Pier Carlo Padoan, και ο υπουργός Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας Luis de Guindos.

 

Αυτή η διεθνής διάσκεψη κορυφής, υποστηρίζεται, θα είναι μια ευκαιρία για τους Ευρωπαίους ιθύνοντες των πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων των ευρωπαϊκών χωρών,  για να συζητήσουν το πώς να προσαρμόσουν τις πολιτικές και τα  επιχειρηματικά μοντέλα, ενόψει των επερχόμενων αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

 

Κατά πως φαίνεται, σ’  αυτή την διάσκεψη, δεν θα συμμετάσχουν οι Τσακαλώτος- Σταθάκης, προς μεγάλη θλίψη των υποστηρικτών της Συμμαχίας των χωρών του Νότου.

 

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.