ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν καλεί Τσίπρα για το Βατοπαίδι Κύριο

11:25 - 23 Μαρ 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Το έντονο ρωσικό ενδιαφέρον και η προσωπική επικοινωνία του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, είναι μία από τις παραμέτρους που δείχνουν πόσο σοβαρό είναι το θέμα και πως δεν εξαντλείται η συζήτηση στην δήλωση του Κ. Καραμανλή και του Θ. Ρουσόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η στήλη «Στίγμα» των Νέων, όσο η αγωνία των καραμανλικών για την τελική έκβαση της υπόθεσης του Βατοπεδίου κορυφωνόταν, την Παρασκευή το μεσημέρι χτύπησε το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού. Ηταν ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος «άμαθος στους θεσμικούς καθωσπρεπισμούς που επιβάλλονται στις δυτικές δημοκρατίες», όπως γράφει η Καρολίνα Παπακώστα στην εφημερίδα, είχε πάρει να ρωτήσει τι γίνεται με την υπόθεση. Τι να του απάντησε άραγε ο κ. Τσίπρας;

Ο κ. Πούτιν διατηρεί προσωπική επαφή και με τον ηγούμενο του Βατοπαιδίου, κ. Εφραίμ, τον οποίο είχε υποδεχθεί το 2011 με τιμές στο γραφείο του τότε ως προθυπουργός, με αφορμή την μεταφορά στην Μόσχα της Αγίας Ζώνης. Πέρυσι το καλοκαίρι δε, η θερμή χειραψία και συζήτηση των δύο όταν ο κ. Πούτιν επισκέφθηκε τις Καρυες, είχε προξενήσει εντύπωση σε πολλούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.