ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωθυπουργικό γραφείο είναι αυτό ή η αυλή του Πινόκιο; Κύριο

12:25 - 20 Απρ 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Οι συντάκτες του non paper που διένειμε το Μαξίμου μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων του ΔΝΤ το οποίο κάνει λόγο για (χαμηλότερο) πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 (2% έναντι στόχου 3,5% που ισοδυναμεί με μέτρα 2,7 δις ευρώ) ξεπέρασαν αυτήν τη φορά ακόμα και τον εαυτό τους.

Με άνεση που εκπλήσσει, αναφέρουν στην ακροτελεύτια παράγραφο της ανακοίνωσης:

“Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πρόσθετων μέτρων για το 2018, καθώς το πρόβλημα των διαφορετικών προβλέψεων έχει λυθεί ήδη από το Μάιο του 2016, στα πλαίσια της πρώτης αξιολόγησης, με τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής”.

Μας...καθησυχάζουν δηλαδή ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το επόμενο έτος, αλλά αν πέσουμε έξω στις προβλέψεις, μη σκάτε βρε αδελφέ, έχουμε διαθέσιμη την ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού, (γνωστού σαν “κόφτη”) που θα φέρει κιόλας από το 2018, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ την διετία 2019-2020 έχει ήδη συμφωνηθεί σταδιακά μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων!..

Καλά, για πόσο κορόϊδα περνάνε τον κόσμο και προσπαθούν με τέτοιες κουτοπονηριές να μας πουλήσουν το κουτόχορτο ατελώνιστα; Ήμαρτον ρε, που λέει και μια ψυχή...

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.