ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουλαξής: Αποκαλύψεις, καρφιά και μια ηχηρή προειδοποίηση Κύριο

12:52 - 21 Απρ 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

«Γνωρίζω ότι είναι στην διαπραγμάτευση που διεξάγεται αυτή την περίοδο» περιορίστηκε να πει λακωνικά ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκος Μπουλαξής, απαντώντας χθες βράδυ σε ερωτήσεις βουλευτών για το αν η ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ θα συμπεριλάβει και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Ο ίδιος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, απέφυγε να γίνει περισσότερο σαφής, αφού, όπως πρόσθεσε το θέμα χειρίζεται ο αρμόδιος υπουργός, η αναφορά του ωστόσο επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.Ο κ. Μπουλαξής ήταν κατηγορηματικός όταν υπογράμμισε αιχμηρά προς την κυβέρνηση πως οι χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας «πρέπει να αποκοπούν από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό» αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει κοινωνική πολιτική.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΡΑΕ έστειλε ηχηρό προειδοποιητικό σήμα συνιστώντας την επείγουσα λύση της ενεργειακής επάρκειας των νησιών διότι όπως εξήγησε: «τα εργοστάσια που λειτουργούν στα νησιά δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους εξαιτίας των εκπεμπόμενων ρύπων. Πρέπει να υπάρξει λύση τους προσεχείς μήνες, εντός του 2017».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.