ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ευκλείδης, ο φίλος της Ευρώπης

Ευκλείδης, ο φίλος της Ευρώπης Κύριο

15:37 - 11 Μαϊ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μέχρι την επόμενη Πέμπτη 18 Μαΐου θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος σε δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» προέβλεψε ότι μέχρι τις 22 Μαΐου «ή λίγο αργότερα» θα συζητηθεί το ζήτημα του χρέους ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης, στο νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα, η οποία να διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση για το χρέος τότε δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα. 

 

Υπάρχουν και καλά νέα, αλλά…έξω

Νωρίτερα ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης, χαρακτήρισε ως «καλά νέα» την συζήτηση που έχει αρχίσει στην Ε.Ε. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη. «Δέχομαι ότι κινδυνεύει η ευρωζώνη και κατά τη δική μου άποψη κινδυνεύει γιατί δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα προβλήματα των μεσαίων και κατώτερων τάξεων» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως «τα καλά νέα είναι ότι η συζήτηση έχει αρχίσει. Όταν μπήκα στο Eurogroup αυτά δεν συζητούνταν καθόλου, πολλοί είχαν το κεφάλι στην άμμο και θεωρούσαν ότι υπήρχε πρόβλημα μόνο με την Ελλάδα». 

 

Στο ίδιο μήκος και μιλώντας όπως είπε «σαν οικονομολόγος», εκτίμησε πως «αν μια χώρα φύγει από την Ευρωζώνη η ευρωζώνη θα έχει τεράστιο πρόβλημα».

 

«Εγώ ποτέ δεν ήμουν πολέμιος της Ε.Ε», ισχυρίστηκε και υποστήριξε πως ο ίδιος προσωπικά βρισκόταν πάντα σε κόμμα φιλοευρωπαϊκό, ενώ προειδοποίησε πως «αν διαλυθεί η Ε.Ε. αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι οι δυνάμεις του εθνικισμού. Θα οδηγηθούμε στην δεκαετία του 1930». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.