ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν ο Αλέξης γίνεται ο καλύτερος συνήγορος του Σόϊμπλε… Κύριο

14:47 - 19 Μαϊ 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Επανέλαβε τις- εύκαιρες, αλλά πόσο βάσιμες;- απειλές του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ότι στην περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει από το Πρόγραμμα, τότε και η Αθήνα δεν είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει κανένα από τα μέτρα που ψήφισε την Πέμπτη το βράδυ η πλειοψηφία στη Βουλή.

Όμως λίγη ώρα νωρίτερα, ο ίδιος εμφανίστηκε ούλτρα αισιόδοξος ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί θα υπερκαλυφθούν και θα έχουμε πλεονάσματα να φαν κι οι κότες!

 

Θεωρεί προφανώς πως η ενθάδε γερμανική πρεσβεία δεν διαθέτει Γραφείο Τύπου και ότι οι κατά καιρούς δηλώσεις του ίδιου και των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών δεν μεταφέρονται αρμοδίως στα κέντρα του Βερολίνου…

 

Μπροστά δεν ήμασταν, αλλά, στοιχηματίζουμε ότι ακούγοντάς τον, ο Β. Σόϊμπλε θα ένοιωθε απόλυτα δικαιωμένος για τη θέση του ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, αλλά μεταρρυθμιστική επιμονή και συνέπεια.

 

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν διδάσκεται από τα λάθη του, αποκαλύπτει μια απογοητευτική έλλειψη στρατηγικής προσέγγισης των πραγμάτων και μια αχαλιναγώγητη ροπή προς τον ρηχό τακτικισμό και ουσιώδη αδυναμία πρόσκτησης και δημιουργικής αφομοίωσης (οδυνηρών έστω) εμπειριών.

 

Αλλά βλέπετε, δεν υφίσταται -κι ούτε πρόκειται ποτέ- τις συνέπειες του να τσαλαβουτάς σε σοβαρές υποθέσεις με την αυταρέσκεια του χαριτωμένου…  

 

Γ.Χ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.