ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς σε λένε είπαμε;

Πώς σε λένε είπαμε; Κύριο

14:13 - 23 Μαϊ 2017
Η Αγγλία διακρίνεται για πολλά μεταξύ των οποίων και η τήρηση των Εθίμων. Αν μη τι άλλο ακόμη και το Σύνταγμα της είναι άγραφο. Ένα από τα πολλά έθιμα είναι αυτό που κυριαρχεί στο σώμα των δικαστικών, παραδικαστικών, η υπαλλήλων δικηγορικών γραφείων αφορά την ονοματοθεσία τους αφού σύμφωνα με το άγραφο δίκαιο όταν κάποιος προσλαμβάνεται σε ένα γραφείο όπου υπάρχει συνονόματος, πρέπει να αλλάξει το μικρό του όνομα. Ο λόγος; Να μην τους μπερδεύουν στο τηλέφωνο.

Ένα από τα παραδείγματα ο κύριος της φωτογραφίας. Πρόκειται για τον κύριο Alex Taylor . Ωστόσο το πιστοποιητικό γέννησης του το όνομα του είναι Mark. Έχει αλλάξει τρεις φορές όνομα. Στην πρώτη του δουλειά ως δικαστικού υπαλλήλου υπήρχαν άλλοι δύο Mark οπότε άλλαξε το όνομα σε John προφανώς γιατί δεν υπήρχαν άλλοι Γιάννηδες.

 

Ήταν από τους τυχερούς γιατί άλλαξε δύο φορές εργασιακό περιβάλλον κρατώντας το νέο του όνομα, ωστόσο το 2008 όταν πήγε στη νέα του δουλειά υπήρχαν συνονόματοι κι έτσι αναγκάστηκε να αλλάξει το John σε Alex , όνομα που κρατάει ως σήμερα. Αν προσληφθεί ένας Alex θα αλλάξει αυτός το όνομα του ως νεώτερος.

 

Πάντως , όπως λέει και ο ίδιος.. στο σπίτι η γυναίκα του ακόμη τον φωνάζει Mark. Λογικό είναι έναν άντρα παντρεύτηκε οπότε δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος να τον μπερδέψει στο τηλέφωνο.


Τ. Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.