ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παραδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία τους νέους «Οτζαλάν»;

Παραδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία τους νέους «Οτζαλάν»; Κύριο

15:02 - 08 Ιουν 2017
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις». Με αυτόν τον λακωνικό (και πάντως, διόλου καθησυχαστικό τρόπο…) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (νομίζει ότι…) απάντησε στις βαρύτατες καταγγελίες ότι η Ελλάδα ξαποστέλνει πίσω στην Τουρκία, γείτονες που προσπαθούν να γλυτώσουν από το μένος του Ερντογανικού καθεστώτος και προσπέφτουν ως ικέτες στη χώρα μας, χωρίς καν να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες ασύλου!

Το θέμα έφερε στη Βουλή το «Ποτάμι», ενώ στο ίδιο πνεύμα έχουν ήδη ακολουθήσει σχετικές αναρτήσεις του επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Σύμφωνα μάλιστα με το Stockholm Center for Freedom έχουν γίνει πέντε τέτοιες επαναπροωθήσεις τον Μάιο και μέχρι τις 2 Ιουνίου. Κάθε φορά στους ανθρώπους που επαναπροωθούνταν, οι αστυνομικές Αρχές στο Διδυμότειχο δικαιολογούνταν όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι επρόκειτο να τους οδηγήσουν στην Υπηρεσία Ασύλου.


Στη συνέχεια όμως, τους επιβίβαζαν σε αυτοκίνητα της Αστυνομίας και κάπου στη μέση του δρόμου τους παραλάμβαναν μασκοφορεμένοι ένοπλοι, οι οποίοι τους παρέδιδαν στην Τουρκική Χωροφυλακή. Μάλιστα, όπως ανέφερε δημοσιογράφος στην ενημέρωση του Τύπου προς τον κ. Τζανακόπουλος, στις 2 Ιουνίου έχουμε και τον αριθμό του αυτοκινήτου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο επιβιβάστηκαν και ήταν το ΕΑ2790.


Όπως πρόσθεσε ο δημοσιογράφος, σε μια από αυτές τις επαναπροωθήσεις, παραδόθηκε στο καθεστώς ο τελευταίος αρχισυντάκτης του περιοδικού ΝΟΚΤΑ, Μουράτ Τσαμπάν, ο οποίος, μόλις συνελήφθη από τις τουρκικές διωκτικές αρχές, καταδικάστηκε σε 22,5 χρόνια φυλακή.


Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό ώστε να το «ξεπετάει» με τόση ελαφρότητα ο κ. Τζανακόπουλος και επειδή δεν βλέπουμε το λαλίστατο στις εποχές της αντιπολίτευσης τμήμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει άχνα, μήπως η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει μια και καλή τι ακριβώς συμβαίνει;

 

Αρκετή ντροπή μας έχει φορτώσει.


Δεν χρειάζεται ένα ακόμα όνειδος τύπου Οτζαλάν…


Γιώργος Χατζηδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.