ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας θα δει τους πολιτικούς αρχηγούς για Κυπριακό-Eurogroup

Ο Τσίπρας θα δει τους πολιτικούς αρχηγούς για Κυπριακό-Eurogroup Κύριο

13:20 - 16 Ιουν 2017
Ψηλά στην ατζέντα των πρωτοβουλιών του, εγγράφει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Κυπριακό, ενόψει της κρίσιμης Διάσκεψης που έχει προγραμματιστεί στη Γενεύη για το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο αλλά και μετά την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του, Μπιναλί Γιλντιρίμ την προσεχή Δευτέρα στην Αθήνα, θα έχει κύκλο επαφών με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

 

Ενώ, εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

 

Αντικείμενο των επαφών και της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.

 

Ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο, ανέφερε ότι παρατηρείται μεταστροφή του κλίματος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα.

 

Μετά από πολύ καιρό. Κι αυτό είναι κρίσιμο, διότι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη γειτονιά, με εντάσεις γύρω μας. Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό είναι σημαντικό. Και βλέπουμε ότι όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοί μας

στηρίζουν τις προσπάθειές μας.

 

Έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια να διεκδικήσουμε δίκαια αιτήματα δεκαετιών. Στη Γενεύη, τέλος του μήνα, έχουμε μια ακόμη κρίσιμη Διάσκεψη για το Κυπριακό.

 

Και άρα, νομίζω ότι αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα, πέραν, δηλαδή, της θετικής χθεσινής εξέλιξης:

 

Ότι πατάμε ξανά στα πόδια μας και έχουμε ισχυρές και σημαντικές συμμαχίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων, που αφορούν τον ελληνικό λαό πρωτίστως, αλλά και τον ελληνισμό ευρύτερα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.