ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Λεμέρ δεν δέχεται τη σύγκριση με τον Βαρουφάκη

Ο Λεμέρ δεν δέχεται τη σύγκριση με τον Βαρουφάκη Κύριο

13:26 - 16 Ιουν 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η πρόταση του Μπρούνο Λεμέρ για μηχανισμό, που θα συνδέει τις πληρωμές της Ελλάδας με τους ρυθμούς ανάπτυξης, έφερε μοιραία τη σύγκριση με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, ωστόσο, δεν δέχεται αυτή τη σύγκριση. Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της Liberation είπε:

 

«Σχετικά με τη σύγκρισή μου με τον κ. Βαρουφάκη: Κατ’ αρχάς, εγώ δεν κυκλοφορώ με μηχανή. Δεν θα με δείτε με μηχανή και με κράνος στο χέρι».

 

Και προσέθεσε: «Δεν προτείνω ένα νέο μέσο χρηματοδότησης. Ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε ένα καινούργιο μέσο χρηματοδότησης. Ο μηχανισμός (που προτείνει η Γαλλία) δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό. Και θέλω να επιμείνω ως προς αυτό. Είναι απλώς ένας ευέλικτος μηχανισμός που επιτρέπει να προσαρμόζεται ο ρυθμός των πληρωμών με τις δυνατότητες αποπληρωμής της Ελλάδας που θα βρίσκονται σε συνάρτηση με τα επίπεδα της ανάπτυξης».

 

«Αυτός είναι ο μηχανισμός που προτείναμε και θέλω να επιμείνω ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τις προτάσεις του κ. Βαρουφάκη, καθώς εκείνος πρότεινε ένα νέο χρηματοδοτικό μέσο», συμπλήρωσε ο Γάλλος υπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 16 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.