ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σταύρος πάει στο συνέδριο της Φώφης, αλλά ξεκαθαρίζει: «Το Ποτάμι δεν είναι κεντροαριστερά»

Ο Σταύρος πάει στο συνέδριο της Φώφης, αλλά ξεκαθαρίζει: «Το Ποτάμι δεν είναι κεντροαριστερά» Κύριο

14:15 - 26 Ιουν 2017
Ενεργός πολιτικά και δραστήριος παραμένει ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρά το πρόβλημα της υγείας του. Η είδηση είναι ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πάει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, αντίθετα με ό,τι νόμιζαν κάποιοι. Διευκρινίζει όμως σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και στην ερώτηση αν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα για ένα νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς: «Το Ποτάμι δεν είναι Κεντροαριστερά. Είναι το προοδευτικό Κέντρο. Εχει Κεντροαριστερούς, έχει Κεντροδεξιούς, αλλά όλοι δεχόμαστε ότι οι προτεραιότητες δεν είναι Δεξιά ή Αριστερά». Συμπληρώνει δε και ότι «πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε με τον παλιό τρόπο. Και τα νέα κόμματα δεν γεννιούνται με στημένα συνέδρια, των εκλεκτών και των ευνοημένων. Εμείς από νωρίς προτείναμε σύγκρουση μέσα στην κοινωνία. Αντιπαράθεση για τις λύσεις που προτείνει ο καθένας. Ετσι θα εμπλακούν νέες δυνάμεις, όχι μόνο οι μηχανισμοί. Αλλά η κ. Γεννηματά τότε δεν τόλμησε».

Αν το προσέξει κανείς, περιθώρια συμφωνίας με την Φώφη δεν υπάρχουν, ενώ αυτά που λέει ο Σταύρος συμπίπτουν εν πολλοίς με αυτά που λέει ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου. Ομως τελευταία, μία δυναμική φαίνεται πως έχει η Φώφη, ειδικά μετά και το δήθεν άνοιγμα του Τσίπρα, που έδειξε μάλλον μία αγωνία του για την παρουσία του ΠΑΣΟΚ.

 

Από όλα αυτά πάντως διαφαίνεται ότι το συνέδριο της ΔΗΣΥ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι πολλοί νομίζουν...

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 26 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.