ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία επιστολή στην CEPEJ θα αρκούσε κύριοι δικαστές! Κύριο

20:30 - 23 Ιουλ 2017
Την εύλογη απορία διπλωματικών-δικαστικών πηγών στο Στρασβούργο, έχει προκαλέσει η «αμέλεια» των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της Ελλάδος, να μην έχουν ενημερώσει επισήμως την Επιτροπή Ελέγχου της αποτελεσματικότητας της Δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEPEJ), για το σχέδιο υποταγής και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την παρούσα ελληνική κυβέρνηση.

Με νόημα υπογράμμιζαν ότι, ενώ στην Ελλάδα έχει «φουντώσει» η διαμάχη ανάμεσα σε κυβέρνηση και δικαστές-εισαγγελείς, σχετικά με επίμαχες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, μη αρεστές στην κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, η CEPEJ, η Επιτροπή που είναι αρμόδια για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας της Δικαιοσύνης στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (άρα και της Ελλάδος), δεν φαίνεται να έχει λάβει καμία επίσημη αναφορά, ούτε από τις δικαστικές ενώσεις αλλά ούτε και από τους έλληνες δικαστικούς-μέλη της.

 

Σημείωναν δε ότι, ανάμεσα στα βασικά καθήκοντα της εν λόγω Επιτροπής είναι και «ο εντοπισμός των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές αρχές στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης».

 

Η απορία, λοιπόν, έγκειται στο γιατί οι εκπρόσωποι των δικαστών-εισαγγελέων δεν κάνουν γνωστά τα προβλήματα τους στην Επιτροπή, αντί να αναλώνονται σε αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση, μέσω ανακοινώσεων στο εσωτερικό της χώρας.

 

Διότι, κατέληγαν, σε μία τέτοια περίπτωση, η CEPEJθα είχε μία επίσημη αφορμή να εκφέρει δεσμευτική γνώμη, για το αν συνάδει με τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης, περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, η καταγγελλόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να υποτάξει τους δικαστικούς στα κελεύσματα της.

 

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.