ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τώρα κατάλαβαν ότι οι Εσθονοί είναι φιλοναζί… Κύριο

08:29 - 22 Αυγ 2017
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Οι Κοντονης-Γιαννακάκη, πρέπει να έχουν δικό τους «μπαϊράκι», έναντι των σχέσεων που με επιμέλεια καλλιεργεί, εδώ και καιρό, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας με την Εσθονία.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ οι δύο προαναφερθέντες κατηγόρησαν πρόσφατα την Εσθονία και τον λαό της ως «φιλοναζί» , μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γ.Κατρούγκαλος, είχε επισκεφθεί επισήμως την Εσθονία και ανέπτυξε στους εκπροσώπους της χώρας, τις ελληνικές θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για την Κοινωνική Ευρώπη.(sic)

Προφανώς, τότε, ο Κατρούγκαλος, δεν γνώριζε ότι, συναντώντας τον Yφυπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας , αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Matti Maasikas και την Yφυπουργό Εξωτερικών Kyllike Sillaste-Elling, συνομιλούσε με φιλοναζί και μισητούς για την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ανθρώπους.

Παρ’ όλα αυτά, τότε, κι’ αυτό όφειλε να το γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Κατρούγκαλος συζήτησε με τους Εσθονούς αξιωματούχους και το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδος, σε μία από τις προτεραιότητες της Εσθονικής Προεδρίας στην ΕΕ, που είναι η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας.

Μ’ αφορμή αυτήν την επίσκεψη του έλληνα ΑΝΥΠΕΞ, πληφορορηθήκαμε ότι υπάρχει εκεί και ο Μητροπολίτης Ταλίννης και πάσης Εσθονίας Στέφανο καθώς και ότι αξιόλογη συνεργασία αναπτύσσεται, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ ελληνικών και εσθονικών πολιτιστικών φορέων, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα την συνεργασία των μουσείων Φρυσίρα στην Αθήνα και της εσθονικής πόλεως Pärnu, για τη φιλοξενία εικαστικών εκθέσεων Ελλήνων καλλιτεχνών στην Εσθονία. Στο Tartu της Εσθονίας λειτουργεί Τμήμα Κλασσικών Σπουδών για λατινικά και αρχαία ελληνικά.

Προφανώς, αν η Εσθονική ηγεσία πάρει στα σοβαρά τις ιαχές των Κοντονή-Γιαννακάκη, όλες αυτές οι αξιόλογες συνεργασίες, που έχει «κτίσει» το ΥΠΕΞ τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να βαλτώσουν ή να πάνε στο βρόντο.

Χώρια που η όλη ιστορία αποδεικνύει ότι, σ’ αυτήν την ιδιόμορφη κυβέρνηση, δεν γνωρίζει το ένα υπουργείο τι ποιεί το άλλο.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.